Συστατικά Που Πρέπει Να Αποφεύγεις Στα Προϊόντα Περιποίησης Μαλλιών

➡Τα PEG βοηθούν στη διείσδυση των συστατικών στο δέρμα, ενεργώντας ως ενυδατική και σταθεροποιητική ουσία. Αν και αυτό ακούγεται καλό, αποδεικνύεται ότι οι PEG συχνά μολύνονται με ρύπους όπως αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο, νικέλιο, κοβάλτιο και σίδηρο. Αυτοί οι ρύποι όχι μόνο απομακρύνουν τη φυσική υγρασία του τριχωτού της κεφαλής, αλλά συνδέονται με ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού, η λευχαιμία, ο καρκίνος του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

Η SLS είναι υπεύθυνη για τον αφρό αφρού που περιμένουμε από το σαμπουάν μας αλλά αποδεικνύεται ότι μολύνεται στην παραγωγή από μια τοξική ένωση γνωστή ως 1,4 διοξάνη. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία της Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά, το ήπαρ και το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο.

Fragrance Το άρωμα δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι. Δεν είναι στην πραγματικότητα γλυκιά μυρωδιά και ακίνδυνο, αλλά μπορεί να φτιαχτεί από περίπου 3100 διαφορετικές χημικές ουσίες που δεν αναφέρονται στην ετικέτα. Ο όρος «άρωμα» συνήθως χρησιμοποιείται ώστε η εταιρεία να μην χρειάζεται να αναφέρει τις χημικές ουσίες. Εκτός από το ότι συνδέονται με αλλεργίες και διαταραχές των ορμονών, το 80% των αρωματικών χημικών ουσιών δεν έχουν δοκιμαστεί για ασφάλεια στον άνθρωπο. Το άρωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ημικρανίες, άσθμα και χρόνια πνευμονική νόσο.

Parabens

Τα Parabens είναι μια ομάδα χημικών που είναι επίσης ξενοοιστρογόνα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παρόμοια με τις ορμόνες που υπάρχουν φυσικά στο σώμα αλλά στην πραγματικότητα διαταράσσουν αυτές τις ορμόνες. Σαν να μην ήταν αρκετό, τα parabens έχουν αποκτήσει επίσης φήμη ως καρκινογόνα.

Silicones

Οι σιλικόνες δεν διαλύονται στο νερό, γεγονός που μπορεί να δώσει στα μαλλιά γυαλιστερή εμφάνιση, αλλά στην πραγματικότητα κάνει τα μαλλιά πιο θαμπά, στεγνά και εύθραυστα, εμποδίζοντας τα έλαια και την υγρασία .

Χρειάζεστε μια πιο φυσική προσέγγιση; Δείτε τα σαμπουάν και τα μαλακτικά μαλλιών που σας προτείνουμε.
Συστατικά Που Πρέπει Να Αποφεύγεις Στα Προϊόντα Περιποίησης Μαλλιών ➡Τα PEG βοηθούν στη διείσδυση των συστατικών στο δέρμα, ενεργώντας ως ενυδατική και σταθεροποιητική ουσία. Αν και αυτό ακούγεται καλό, αποδεικνύεται ότι οι PEG συχνά μολύνονται με ρύπους όπως αρσενικό, κάδμιο, μόλυβδο, νικέλιο, κοβάλτιο και σίδηρο. Αυτοί οι ρύποι όχι μόνο απομακρύνουν τη φυσική υγρασία του τριχωτού της κεφαλής, αλλά συνδέονται με ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού, η λευχαιμία, ο καρκίνος του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. ➡️Sodium Lauryl Sulfate (SLS) Η SLS είναι υπεύθυνη για τον αφρό αφρού που περιμένουμε από το σαμπουάν μας αλλά αποδεικνύεται ότι μολύνεται στην παραγωγή από μια τοξική ένωση γνωστή ως 1,4 διοξάνη. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια και την Υγεία της Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτό συνδέεται με αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά, το ήπαρ και το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο. ➡️Fragrance Το άρωμα δεν είναι αυτό που νομίζετε ότι είναι. Δεν είναι στην πραγματικότητα γλυκιά μυρωδιά και ακίνδυνο, αλλά μπορεί να φτιαχτεί από περίπου 3100 διαφορετικές χημικές ουσίες που δεν αναφέρονται στην ετικέτα. Ο όρος «άρωμα» συνήθως χρησιμοποιείται ώστε η εταιρεία να μην χρειάζεται να αναφέρει τις χημικές ουσίες. Εκτός από το ότι συνδέονται με αλλεργίες και διαταραχές των ορμονών, το 80% των αρωματικών χημικών ουσιών δεν έχουν δοκιμαστεί για ασφάλεια στον άνθρωπο. Το άρωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει ημικρανίες, άσθμα και χρόνια πνευμονική νόσο. ➡️Parabens Τα Parabens είναι μια ομάδα χημικών που είναι επίσης ξενοοιστρογόνα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παρόμοια με τις ορμόνες που υπάρχουν φυσικά στο σώμα αλλά στην πραγματικότητα διαταράσσουν αυτές τις ορμόνες. Σαν να μην ήταν αρκετό, τα parabens έχουν αποκτήσει επίσης φήμη ως καρκινογόνα. ➡️Silicones Οι σιλικόνες δεν διαλύονται στο νερό, γεγονός που μπορεί να δώσει στα μαλλιά γυαλιστερή εμφάνιση, αλλά στην πραγματικότητα κάνει τα μαλλιά πιο θαμπά, στεγνά και εύθραυστα, εμποδίζοντας τα έλαια και την υγρασία . Χρειάζεστε μια πιο φυσική προσέγγιση; Δείτε τα σαμπουάν και τα μαλακτικά μαλλιών που σας προτείνουμε.
Like
2
0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
Προωθημένο
Προωθημένο