Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Στο περίφημο δοκίμιό του για την ''πολιτική ως επάγγελμα'' ο Μάξ Γουέμπερ διέκρινε τρεις τύπους ενασχόλησης με την πολιτική: Την πολιτική ως ευκαιριακή ενασχόληση, την πολιτική ως πάρεργο με μερική και πάντως όχι αποκλειστική απασχόληση και την πολιτική ως ''επάγγελμα''. Στην τελευταία περίπτωση, εκείνος που απασχολείται με την πολιτική, ζει με αυτήν και ζει από αυτήν. Επομένως θα πρέπει να είναι όσο πιο αποτελεσματικός μπορεί, ώστε να διατηρηθεί στον πολιτικό χώρο.
Στην πλειονότητά τους οι Έλληνες πολιτικοί ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Όμως αντί να επιδιώκουν να είναι αποτελεσματικοί για την χώρα τους, φροντίζουν να είναι χρήσιμοι μόνον για τον εαυτό τους και να ικανοποιούν με νόμιμο ή συνήθως παράνομο τρόπο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες που συνήθως είναι υλικές. Τρέμουν μια εκλογική αποτυχία, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν είναι ικανοί για να κάνουν κάτι άλλο στην ζωή τους. Όταν νομίζουν ότι θίγεται το προσωπικό τους συμφέρον αποχωρούν από το κόμμα τους και ιδρύουν νέο ή προσχωρούν σε άλλο. Με την ίδια ευκολία επιστρέφουν στο παλιό τους κόμμα ή σε ένα τρίτο, όταν το επιτάσσει το ίδιον όφελος.
Στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν συστρατευθεί έντιμοι και ικανοί ΕΛΛΗΝΕΣ από όλες τις ομάδες της κοινωνίας με μόνον σκοπό την προσφορά τους προς την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την Οικογένεια. Για τον λόγο αυτό διώκονται από το πολιτικό καθεστώς της φαυλότητας και της ανικανότητας. Το καθεστώς που κατέστρεψε την ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου και εξαθλίωσε τον υπερήφανο Ελληνικό λαό.
Δημήτρης Βαλασίδης
Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας
Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Στο περίφημο δοκίμιό του για την ''πολιτική ως επάγγελμα'' ο Μάξ Γουέμπερ διέκρινε τρεις τύπους ενασχόλησης με την πολιτική: Την πολιτική ως ευκαιριακή ενασχόληση, την πολιτική ως πάρεργο με μερική και πάντως όχι αποκλειστική απασχόληση και την πολιτική ως ''επάγγελμα''. Στην τελευταία περίπτωση, εκείνος που απασχολείται με την πολιτική, ζει με αυτήν και ζει από αυτήν. Επομένως θα πρέπει να είναι όσο πιο αποτελεσματικός μπορεί, ώστε να διατηρηθεί στον πολιτικό χώρο. Στην πλειονότητά τους οι Έλληνες πολιτικοί ανήκουν στην τρίτη κατηγορία. Όμως αντί να επιδιώκουν να είναι αποτελεσματικοί για την χώρα τους, φροντίζουν να είναι χρήσιμοι μόνον για τον εαυτό τους και να ικανοποιούν με νόμιμο ή συνήθως παράνομο τρόπο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες που συνήθως είναι υλικές. Τρέμουν μια εκλογική αποτυχία, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, ότι δεν είναι ικανοί για να κάνουν κάτι άλλο στην ζωή τους. Όταν νομίζουν ότι θίγεται το προσωπικό τους συμφέρον αποχωρούν από το κόμμα τους και ιδρύουν νέο ή προσχωρούν σε άλλο. Με την ίδια ευκολία επιστρέφουν στο παλιό τους κόμμα ή σε ένα τρίτο, όταν το επιτάσσει το ίδιον όφελος. Στο Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν συστρατευθεί έντιμοι και ικανοί ΕΛΛΗΝΕΣ από όλες τις ομάδες της κοινωνίας με μόνον σκοπό την προσφορά τους προς την Ορθοδοξία, την Πατρίδα και την Οικογένεια. Για τον λόγο αυτό διώκονται από το πολιτικό καθεστώς της φαυλότητας και της ανικανότητας. Το καθεστώς που κατέστρεψε την ομορφότερη Πατρίδα του κόσμου και εξαθλίωσε τον υπερήφανο Ελληνικό λαό. Δημήτρης Βαλασίδης Συνταγματάρχης εα-Οικονομολόγος, ΜΒΑ-Συγγραφέας Υποψήφιος Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης
0 Σχόλιο 1 Μοιράστηκε
Προωθημένο
Προωθημένο