• 1280 χρήστες τους αρέσει
 • Εκπαίδευση
Πρόσφατες ενημερώσεις
 • Ανθοϊάματα που βοηθούν στην απεξάρτηση του καπνού
  Στην ομιλία αυτή θα ακούσουμε τί είναι ο εθισμός, σε τί χρησιμεύει στον άνθρωπο ο οποίος αναπτύσει εθιστικές συμπεριφορές και πώς μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης.
  Θα μάθουμε τα κυριώτερα Ανθοϊάματα που βοηθούν στην απόφαση της Διακοπής καπνίσματος καθώς και όλη τη διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το άτομο που σταματάει να καπνίζει. Θα δούμε τις κυριότερες παγίδες οι οποίες μπορούν να μας προκαλέσουν υποτροπή και πώς να τις αποφύγουμε.
  Θα μάθουμε για τον Τομπάκο και όλη την επικυνδινότητα που προκαλεί η αλόγιστη χρήση του, πέρα από τις γνωστές συνέπειες υγείας.
  Τέλος, θα μάθουμε τη σύνδεση του καπνίσματος με την αναπνοή και τους πνεύμονες και τακτικές αναπνοής οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το "επόμενο" τσιγάρο.
  Ομιλήτρια είναι η Ελένη Μπινιάρη.
  Η Ελένη Μπινιάρη ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες από το 2006 όπου ξεκίνησε με το Reiki Mikao Usui. Το 2011 γνώρισε τα Ανθοϊάματα και το 2012 ξεκίνησε τις σπουδές της στο School of Natural Health Sciences of London. Έφτασε στο Advanced level Flower Remedies. Τον Ιανουάριο του 2013 σταμάτησε να καπνίζει και αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής της. Μετά από αυτό αποφάσισε να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα αλλά δεν ξέρουν πώς.
  Σπούδασε Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων το 2017 σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης του ΕΚΠΑ και έκανε την πρακτική της στο Κέντρο Θεραπείας καπνίσματος του ΓΝΑ Ευαγγελισμός για έναν χρόνο. Άνοιξε το γραφείο της το 2019 και από τότε βοηθά ανθρώπους να απελευθερωθούν από την εξάρτηση του καπνού. Επειδή τα γενικά χαρακτηριστικά του εθισμού είναι κοινά για κάθε εξάρτηση, είναι σε θέση να βοηθήσει και ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από πολλαπλές εξαρτήσεις.
  Χρησιμοποιεί Ανθοϊάματα, Συμβουλευτική, Shadow Work και τώρα ειδικεύεται στο Collective Trauma Healing και στο Ancestral Healing καθώς έχει παρατηρήσει πως ο εθισμός είναι μια συλλογική φυλακή στην οποία πολλοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και η δυσκολία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.
  Τέλος, έχει εντρυφήσει στην γνώση των Ινδιάνων για το τί είναι ο Τομπάκο και γιατί ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιείται. Μέσα από αυτό το ταξίδι έμαθε πολλά για τον πρωταρχικό τρόπο χρήσης του Τομπάκο (καπνός) και ποιος ο λόγος που το φυτό αυτό είχε τόση μεγάλη σημασία για τους ιθαγενείς της Αμερικής. Οι συνεδρίες της είναι προσωπικές και mini groups.

  Σχολιάζουν οι Χρυσα Κωνσταντιανού φαρμακοποιος ομοιοπαθητικος Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων, Βάσια Μάνεση Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ανθοϊαμάτων, Εβελυν Δασκαλακη Ψυχολόγος Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων, Μαρια Γεωργοπουλου φυσικοπαθητικός Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων.

  https://odysee.com/@floweressences:e/Kapnisma:c
  Ανθοϊάματα που βοηθούν στην απεξάρτηση του καπνού Στην ομιλία αυτή θα ακούσουμε τί είναι ο εθισμός, σε τί χρησιμεύει στον άνθρωπο ο οποίος αναπτύσει εθιστικές συμπεριφορές και πώς μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης. Θα μάθουμε τα κυριώτερα Ανθοϊάματα που βοηθούν στην απόφαση της Διακοπής καπνίσματος καθώς και όλη τη διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το άτομο που σταματάει να καπνίζει. Θα δούμε τις κυριότερες παγίδες οι οποίες μπορούν να μας προκαλέσουν υποτροπή και πώς να τις αποφύγουμε. Θα μάθουμε για τον Τομπάκο και όλη την επικυνδινότητα που προκαλεί η αλόγιστη χρήση του, πέρα από τις γνωστές συνέπειες υγείας. Τέλος, θα μάθουμε τη σύνδεση του καπνίσματος με την αναπνοή και τους πνεύμονες και τακτικές αναπνοής οι οποίες θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το "επόμενο" τσιγάρο. Ομιλήτρια είναι η Ελένη Μπινιάρη. Η Ελένη Μπινιάρη ασχολείται με τις εναλλακτικές θεραπείες από το 2006 όπου ξεκίνησε με το Reiki Mikao Usui. Το 2011 γνώρισε τα Ανθοϊάματα και το 2012 ξεκίνησε τις σπουδές της στο School of Natural Health Sciences of London. Έφτασε στο Advanced level Flower Remedies. Τον Ιανουάριο του 2013 σταμάτησε να καπνίζει και αυτή ήταν μία από τις πιο δύσκολες εμπειρίες της ζωής της. Μετά από αυτό αποφάσισε να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα αλλά δεν ξέρουν πώς. Σπούδασε Κλινική και Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων το 2017 σε πρόγραμμα δια βίου μάθησης του ΕΚΠΑ και έκανε την πρακτική της στο Κέντρο Θεραπείας καπνίσματος του ΓΝΑ Ευαγγελισμός για έναν χρόνο. Άνοιξε το γραφείο της το 2019 και από τότε βοηθά ανθρώπους να απελευθερωθούν από την εξάρτηση του καπνού. Επειδή τα γενικά χαρακτηριστικά του εθισμού είναι κοινά για κάθε εξάρτηση, είναι σε θέση να βοηθήσει και ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από πολλαπλές εξαρτήσεις. Χρησιμοποιεί Ανθοϊάματα, Συμβουλευτική, Shadow Work και τώρα ειδικεύεται στο Collective Trauma Healing και στο Ancestral Healing καθώς έχει παρατηρήσει πως ο εθισμός είναι μια συλλογική φυλακή στην οποία πολλοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι και η δυσκολία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Τέλος, έχει εντρυφήσει στην γνώση των Ινδιάνων για το τί είναι ο Τομπάκο και γιατί ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιείται. Μέσα από αυτό το ταξίδι έμαθε πολλά για τον πρωταρχικό τρόπο χρήσης του Τομπάκο (καπνός) και ποιος ο λόγος που το φυτό αυτό είχε τόση μεγάλη σημασία για τους ιθαγενείς της Αμερικής. Οι συνεδρίες της είναι προσωπικές και mini groups. Σχολιάζουν οι Χρυσα Κωνσταντιανού φαρμακοποιος ομοιοπαθητικος Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων, Βάσια Μάνεση Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Ανθοϊαμάτων, Εβελυν Δασκαλακη Ψυχολόγος Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων, Μαρια Γεωργοπουλου φυσικοπαθητικός Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων. https://odysee.com/@floweressences:e/Kapnisma:c
  Odysee
  Explore a whole universe of videos on Odysee from regular people just like you!
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Ομιλία της κ. Έβελυν Δασκαλάκη, ψυχολόγου, ομοιοπαθητικού, συμβούλου ανθοϊαμάτων.
  Θέμα: Διατροφικές Διαταραχές και ανθοϊάματα
  Η Έβελυν Δασκαλάκη έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην αρχαία ελληνική ιατρική, στον ελληνικό βελονισμό, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό καθώς και σε διάφορες τεχνικές συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Η αρχή της μαθητείας της στα ανθοϊάματα έγινε το 2006 κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να μελετά και να ερευνά επι το πλείστον τα ανθοϊάματα Bach, FES, Australian Bush Flower Essences.
  Ομιλία της κ. Έβελυν Δασκαλάκη, ψυχολόγου, ομοιοπαθητικού, συμβούλου ανθοϊαμάτων. Θέμα: Διατροφικές Διαταραχές και ανθοϊάματα Η Έβελυν Δασκαλάκη έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην αρχαία ελληνική ιατρική, στον ελληνικό βελονισμό, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό καθώς και σε διάφορες τεχνικές συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Η αρχή της μαθητείας της στα ανθοϊάματα έγινε το 2006 κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να μελετά και να ερευνά επι το πλείστον τα ανθοϊάματα Bach, FES, Australian Bush Flower Essences.
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Ανθοϊάματα Bach και προσωπική εξέλιξη: Σας περιμένουμε με χαρά στον Υμηττό, Νυμφαίου 4 για την έναρξη του μαθήματος το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 10:00! Το πρώτο 2ωρο του 1ου μαθήματος, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 και ώρες 10:00-12:00, αποτελεί συνάντηση ενημέρωσης και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει δωρεάν.
  Περισσότερες πληροφορίες https://www.akadimia.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/bach/

  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
  Τα ανθοϊάματα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές σύστημα θεραπείας, που ανήκει στην οικογένεια των ενεργειακών θεραπειών. Η χρήση των ανθοϊαμάτων μπορεί και ανακουφίζει στοχευμένα ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Στόχος της θεραπείας είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα από την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου, χωρίς να παραβιάζεται η θέληση του.
  Το 1936 (έτος καθιέρωσης) ο Dr Bach μετά από μελέτες ανακάλυψε τις ασφαλείς αποτελεσματικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των λουλουδιών, τα Ανθοϊάματα. Η ανθρωπότητα τα χρησιμοποιεί από τότε χωρίς κανένα φόβο αφού παρασκευάζονται από αβλαβή άγρια λουλούδια. Η δράση τους είναι ήπια μη εξαρτητική, και γι αυτό τον λόγο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι υπερήλικες σε οποιοδήποτε επίπεδο υγείας, καθώς επίσης η χρήση τους έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και σε ζώα αλλά και σε φυτά. Ο Dr Bach αναζητούσε ανακούφιση από προβλήματα που τον δυσκόλευαν, έτσι διερευνούσε διαφορετικές μεθόδους από τις ήδη υπάρχουσες της εποχής. Ο ίδιος όντας γιατρός και ομοιοπαθητικός είχε ήδη αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο θεραπευτικής αντίληψης, και αναζητούσε μια αληθινή φυσική και ανθρωπιστική θεραπευτική μέθοδο. Παρατήρησε ότι όταν βρισκόταν κοντά σε κάποια φυτά ανακουφιζόταν σε συναισθηματικό επίπεδο. Στην αρχή δοκίμασε με δροσοσταλίδες και αργότερα ανέπτυξε το σύστημα της ανθοθεραπεία ως την γνωρίζουμε σήμερα.
  «Να εξελίξουμε τη συνείδηση, αντί να την καταπιέζουμε με ψυχοτροπικά μέσα – αυτή είναι η ιδέα της μεθόδου μου».
  «Η απλότητα αυτής της μεθόδου ας μην σας αποτρέψει από τη χρήση της, γιατί θα ανακαλύψετε ότι όσο πιο πολύ προχωράτε στην έρευνά σας, τόσο θα συνειδητοποιείτε την απλότητα της Δημιουργίας».
  Dr Bach
  Περιεχόμενο σπουδών:
  Τι είναι τα ανθοϊάματα
  Ιστορική αναδρομή – Dr Bach
  Η σχέση των ανθοϊαμάτων με άλλες εναλλακτικές και μη θεραπείες
  Πώς λειτουργούν
  Ανάλυση των 38 ανθοϊαμάτων Bach
  Εφαρμογές των ανθοϊαμάτων Bach
  Ανάλυση περιστατικών.
  Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν.
  Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίδεται η δυνατότητα εγγραφής μέλους στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατόπιν προϋποθέσεων).
  Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning
  Ημερομηνίες: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν.
  Συνολική διάρκεια σπουδών: 55 ώρες
  Κόστος συμμετοχής: εγγραφή: 50€, δίδακτρα: 550€
  Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός
  ΔΙΔΑΣΚΕΙ
  ΕΒΕΛΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
  Γεννήθηκα στην Γερμανία. Σπούδασα Ψυχολογία «Psychology And Education» στο Sheffield Hallam University και συνέχισα στο Preston University «Psychological Studies». Πραγματοποίησα την Πρακτική σε Ατομικές και Ομαδικές Ψυχοθεραπείες και Ψυχομετρικές τεχνικές (2.200 ώρες), στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ», Ν.Π.Δ.Δ.,
  Υπό εποπτεία: Κου. Παν. Βαρυτιμιάδη, Ψυχολόγος, 2002-2004.
  Επιπροσθέτως παρακολουθούσα στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό κέντρο, Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών τα προγράμματα «Εισαγωγή στις δυναμικές της οικογένειας», και «Ομαδική Δυναμική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία», καθώς και «Εισαγωγή στην Ομαδική Δυναμική και το Ψυχόδραμα», 1997-1998.
  Το 1998 έγινα μέλος των Γιατρών του Κόσμου (1998-2004).
  Σημαντικό ρόλο στην πορεία των σπουδών μου αποτέλεσε το Ν.L.P. (Neuro – Linguistic Programming) σε συνδυασμό με τοTime Line Therapy:tm: -Hypnosis.
  Με τον ξεχωριστό κόσμο των Ανθοϊαμάτων συναντήθηκα σαν φυσική συνέχεια της ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο. Μετά τις σπουδές μου στο πρόγραμμα «Ανθοθεραπευτικές εφαρμογές στην Ψυχική Συμβουλευτική» στο (NHS) και στα ανθοϊάματα του Dr Bach συνέχισα με τα Ανθοϊάματα της Flower Essence Society F.E.S., τα ανθοϊάματα της Αυστραλίας Bush Flower Essences, τα ανθοΐαμα της Pegasus και ανθοϊάματα από Ορχιδέες Living Tree Orchid Essences.
  Σημαντική ήταν η τριετής πρακτική εξάσκηση υπό εποπτεία της Dr. Μαρίνας Αγγελή, η οποία είναι ψυχίατρος , ολιστική ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στα ανθοϊάματα.
  Κομβικό ρόλο στην ζωή μου έπαιξε η ομοιοπαθητική.
  Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε αυτήν στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (3 χρόνια) καθώς και στην ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής (3 χρόνια).Συμπληρωματικά σπούδασα στην Ακαδημία Ελληνικό βελονισμό, Ιστορία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, διάγνωση, και διατροφή.
  Είμαι ιδρυτικό μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» και σήμερα η Γενική γραμματέας του συλλόγου.
  Επιπλέον είμαι Full member of the «Association for Natural Medicine in Europe e.V.» ANME Schoneck Germany 2017.
  Έχω ήδη και συνεχίζω να παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων, συμποσίων και ημερίδων σε όλους τους παραπάνω τομείς.
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ 17237.
  Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111
  Fax: 210 8088382
  Ε-mail: info@akadimia.gr
  https://evelind.wordpress.com/.../%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE.../
  https://evelind.wordpress.com/εκπαίδευση-2/
  https://www.akadimia.gr/εκπαίδευση/bach/
  Ανθοϊάματα Bach και προσωπική εξέλιξη: Σας περιμένουμε με χαρά στον Υμηττό, Νυμφαίου 4 για την έναρξη του μαθήματος το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, στις 10:00! Το πρώτο 2ωρο του 1ου μαθήματος, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2022 και ώρες 10:00-12:00, αποτελεί συνάντηση ενημέρωσης και μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες https://www.akadimia.gr/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/bach/ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Τα ανθοϊάματα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές σύστημα θεραπείας, που ανήκει στην οικογένεια των ενεργειακών θεραπειών. Η χρήση των ανθοϊαμάτων μπορεί και ανακουφίζει στοχευμένα ένα μεγάλο φάσμα ψυχολογικών και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Στόχος της θεραπείας είναι η αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα από την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου, χωρίς να παραβιάζεται η θέληση του. Το 1936 (έτος καθιέρωσης) ο Dr Bach μετά από μελέτες ανακάλυψε τις ασφαλείς αποτελεσματικές και θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και των λουλουδιών, τα Ανθοϊάματα. Η ανθρωπότητα τα χρησιμοποιεί από τότε χωρίς κανένα φόβο αφού παρασκευάζονται από αβλαβή άγρια λουλούδια. Η δράση τους είναι ήπια μη εξαρτητική, και γι αυτό τον λόγο μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι υπερήλικες σε οποιοδήποτε επίπεδο υγείας, καθώς επίσης η χρήση τους έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και σε ζώα αλλά και σε φυτά. Ο Dr Bach αναζητούσε ανακούφιση από προβλήματα που τον δυσκόλευαν, έτσι διερευνούσε διαφορετικές μεθόδους από τις ήδη υπάρχουσες της εποχής. Ο ίδιος όντας γιατρός και ομοιοπαθητικός είχε ήδη αναπτύξει έναν διαφορετικό τρόπο θεραπευτικής αντίληψης, και αναζητούσε μια αληθινή φυσική και ανθρωπιστική θεραπευτική μέθοδο. Παρατήρησε ότι όταν βρισκόταν κοντά σε κάποια φυτά ανακουφιζόταν σε συναισθηματικό επίπεδο. Στην αρχή δοκίμασε με δροσοσταλίδες και αργότερα ανέπτυξε το σύστημα της ανθοθεραπεία ως την γνωρίζουμε σήμερα. «Να εξελίξουμε τη συνείδηση, αντί να την καταπιέζουμε με ψυχοτροπικά μέσα – αυτή είναι η ιδέα της μεθόδου μου». «Η απλότητα αυτής της μεθόδου ας μην σας αποτρέψει από τη χρήση της, γιατί θα ανακαλύψετε ότι όσο πιο πολύ προχωράτε στην έρευνά σας, τόσο θα συνειδητοποιείτε την απλότητα της Δημιουργίας». Dr Bach Περιεχόμενο σπουδών: Τι είναι τα ανθοϊάματα Ιστορική αναδρομή – Dr Bach Η σχέση των ανθοϊαμάτων με άλλες εναλλακτικές και μη θεραπείες Πώς λειτουργούν Ανάλυση των 38 ανθοϊαμάτων Bach Εφαρμογές των ανθοϊαμάτων Bach Ανάλυση περιστατικών. Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι το επιθυμούν. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης δίδεται η δυνατότητα εγγραφής μέλους στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατόπιν προϋποθέσεων). Το μάθημα παρέχεται και ως Distance Learning Ημερομηνίες: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα ανακοινωθούν. Συνολική διάρκεια σπουδών: 55 ώρες Κόστος συμμετοχής: εγγραφή: 50€, δίδακτρα: 550€ Τόπος διεξαγωγής: Υμηττός ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΒΕΛΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Γεννήθηκα στην Γερμανία. Σπούδασα Ψυχολογία «Psychology And Education» στο Sheffield Hallam University και συνέχισα στο Preston University «Psychological Studies». Πραγματοποίησα την Πρακτική σε Ατομικές και Ομαδικές Ψυχοθεραπείες και Ψυχομετρικές τεχνικές (2.200 ώρες), στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟ», Ν.Π.Δ.Δ., Υπό εποπτεία: Κου. Παν. Βαρυτιμιάδη, Ψυχολόγος, 2002-2004. Επιπροσθέτως παρακολουθούσα στο Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό κέντρο, Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών τα προγράμματα «Εισαγωγή στις δυναμικές της οικογένειας», και «Ομαδική Δυναμική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία», καθώς και «Εισαγωγή στην Ομαδική Δυναμική και το Ψυχόδραμα», 1997-1998. Το 1998 έγινα μέλος των Γιατρών του Κόσμου (1998-2004). Σημαντικό ρόλο στην πορεία των σπουδών μου αποτέλεσε το Ν.L.P. (Neuro – Linguistic Programming) σε συνδυασμό με τοTime Line Therapy:tm: -Hypnosis. Με τον ξεχωριστό κόσμο των Ανθοϊαμάτων συναντήθηκα σαν φυσική συνέχεια της ανάγκη μου να γνωρίσω τον άνθρωπο. Μετά τις σπουδές μου στο πρόγραμμα «Ανθοθεραπευτικές εφαρμογές στην Ψυχική Συμβουλευτική» στο (NHS) και στα ανθοϊάματα του Dr Bach συνέχισα με τα Ανθοϊάματα της Flower Essence Society F.E.S., τα ανθοϊάματα της Αυστραλίας Bush Flower Essences, τα ανθοΐαμα της Pegasus και ανθοϊάματα από Ορχιδέες Living Tree Orchid Essences. Σημαντική ήταν η τριετής πρακτική εξάσκηση υπό εποπτεία της Dr. Μαρίνας Αγγελή, η οποία είναι ψυχίατρος , ολιστική ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στα ανθοϊάματα. Κομβικό ρόλο στην ζωή μου έπαιξε η ομοιοπαθητική. Ξεκίνησα τις σπουδές μου σε αυτήν στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (3 χρόνια) καθώς και στην ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Ιατρικής (3 χρόνια).Συμπληρωματικά σπούδασα στην Ακαδημία Ελληνικό βελονισμό, Ιστορία Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής, διάγνωση, και διατροφή. Είμαι ιδρυτικό μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ» και σήμερα η Γενική γραμματέας του συλλόγου. Επιπλέον είμαι Full member of the «Association for Natural Medicine in Europe e.V.» ANME Schoneck Germany 2017. Έχω ήδη και συνεχίζω να παρακολουθώ πλήθος σεμιναρίων, συμποσίων και ημερίδων σε όλους τους παραπάνω τομείς. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΜΗΤΤΟΥ: ΝΥΜΦΑΙΟΥ 4, ΥΜΗΤΤΟΣ 17237. Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8010111 Fax: 210 8088382 Ε-mail: info@akadimia.gr https://evelind.wordpress.com/.../%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE.../ https://evelind.wordpress.com/εκπαίδευση-2/ https://www.akadimia.gr/εκπαίδευση/bach/
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Ομιλία της κ. Έβελυν Δασκαλάκη, ψυχολόγου, ομοιοπαθητικού, συμβούλου ανθοϊαμάτων.
  Θέμα: «Κρίσεις πανικού και ανθοϊάματα»


  https://youtu.be/EYdQY2pZitM
  Ομιλία της κ. Έβελυν Δασκαλάκη, ψυχολόγου, ομοιοπαθητικού, συμβούλου ανθοϊαμάτων. Θέμα: «Κρίσεις πανικού και ανθοϊάματα» https://youtu.be/EYdQY2pZitM
  0 Σχόλιο 1 Μοιράστηκε
 • Το "Holistic Wellness Festival", οργανώνεται διαδυκτιακά για δεύτερη φορά με την συμμετοχή 30+ εξαιρετικών ομιλητών.
  Στα πλαίσια του θα συμμετέχω με μια ωριαία ομιλία.
  Για την κακοποίηση μιλάμε!
  Σε αυτήν την συνάντηση θα μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε για την βοήθεια που προσφέρουν τα ανθοϊάματα, βοήθεια χωρίς παρενέργειες. Θέμα μας η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του. Θα συζητήσουμε για τα ιάματα που βοηθούν τον άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί.

  Κλείσε τη θέση σας στο Festival μέχρι 20 Μαΐου και επωφελήσου της ειδικής τιμής⬇
  https://xanthitsiouka.gr/holistic-wellness-festival/

  #holistic_wellness_festival #holistic #κακοποιηση #ανθοιαματα
  Με συμβολικό ποσό συμμετοχής (35,90 για το τριήμερο και για όσους δηλωθούν έως 20 Μαΐου), τα έσοδα θα ενισχύσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  Το "Holistic Wellness Festival", οργανώνεται διαδυκτιακά για δεύτερη φορά με την συμμετοχή 30+ εξαιρετικών ομιλητών. Στα πλαίσια του θα συμμετέχω με μια ωριαία ομιλία. Για την κακοποίηση μιλάμε! Σε αυτήν την συνάντηση θα μιλήσουμε. Θα μιλήσουμε για την βοήθεια που προσφέρουν τα ανθοϊάματα, βοήθεια χωρίς παρενέργειες. Θέμα μας η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του. Θα συζητήσουμε για τα ιάματα που βοηθούν τον άνθρωπο που έχει κακοποιηθεί. ✅Κλείσε τη θέση σας στο Festival μέχρι 20 Μαΐου και επωφελήσου της ειδικής τιμής⬇ https://xanthitsiouka.gr/holistic-wellness-festival/ #holistic_wellness_festival #holistic #κακοποιηση #ανθοιαματα Με συμβολικό ποσό συμμετοχής (35,90 για το τριήμερο και για όσους δηλωθούν έως 20 Μαΐου), τα έσοδα θα ενισχύσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας.Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση του Μαΐου, την Δευτέρα 23/05/2022 στις 7.30 το απόγευμα.
  Παιδιά και ανθοϊάματα.
  Στην παρουσίαση ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ θα μιλήσουμε για την διαμόρφωση του εμβρύου στην μήτρα της μητέρας, την διαμόρφωση του εγκεφάλου του, την συμπεριφορά της μητέρας και του πατέρα για ένα υγιές και ευτυχισμένο παιδί.
  Θα δούμε ανθοϊάματα που βοηθούν την μητέρα και το έμβρυο κατά τον ερχομό του στον κόσμο. Θα δούμε ανθοϊάματα που και ο δημιουργός των Αυστραλιανών ανθοϊαμάτων (Australian Bush Flower Essences) προτείνει για τα παιδάκια πάνω σε ψυχολογικά και σωματικά θέματα.
  Θα δούμε λίγο και τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς παιδιών που τώρα μας κάνουν την τιμή να έρχονται κοντά μας!

  Ομιλήτρια είναι η Ananda Χριστίνα Καπενη. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλες Ελληνικες κ Πολυεθνικες Εταιρειες, στον χώρο του Ανθρωπινου Δυναμικου (όπου έχει και Μεταπτυχιακο).
  Ειδικεύτηκε στην Αναπτυξη, και Εκπαιδευση των ταλαντουχων εργαζομενων και στον σχεδιασμο επαγγελματικης πορειας.
  Οι γνώσεις Συστημικης Ψυχολογιας και ένα δίπλωμα Solution Focus Coaching της έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια να υποστηρίξει τους ανθρώπους των οργανισμών.
  Συνεχίζοντας να εργαζεται πανω στην προσωπική ανάπτυξη της, αποφασισε να εργαστει πιο πνευματικα και να αφησει τον χωρο των εταιρειων.

  Εκανε τα τρία επίπεδα Theta Healing, έγινε Master Usui Reiki, καθως και αρκετα αλλα εργαλεια και τεχνικες. Επισης παρακολουθησε στην Ρουμανια σεμινάριο mandala για τη συμβολή της τέχνης και την επίλυση θεμάτων σε όλα τα επίπεδα.
  Παράλληλα έκανε εκτεταμένες σπουδές και έρευνα στην Πυθαγόρεια Αριθμοσοφια και εγραψε το βιβλιο της Η ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ, (Εκδοσεις Αναγνωστης).

  Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στα Australian Bush Flower Essences (Level 1, Level 2, ABFE & Numerology), στα Bach Essences (Level 1), καθώς και στα Ελληνικα Ανθοελιξήρια.
  Είναι μέλος της Ελληνικής Ανθοιαματικης εταιρείας.

  ΕΑΕ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
  Topic: Παιδιά και ανθοϊάματαTime: May 23, 2022 07:00 PM Athens
  Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/83132765984?pwd=NlN6dmdLRzBUeHluRXlXU1RUelBIdz09

  Meeting ID: 831 3276 5984 Passcode: 23522
  Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους.
  Η Συντονιστική ομάδα διαδικτυακών συναντήσεων της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας Έβελυν Δασκαλάκη και Χρύσα Κωνσταντιανού.
  Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας.Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή μας συνάντηση του Μαΐου, την Δευτέρα 23/05/2022 στις 7.30 το απόγευμα. Παιδιά και ανθοϊάματα. Στην παρουσίαση ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΙΑΜΑΤΑ θα μιλήσουμε για την διαμόρφωση του εμβρύου στην μήτρα της μητέρας, την διαμόρφωση του εγκεφάλου του, την συμπεριφορά της μητέρας και του πατέρα για ένα υγιές και ευτυχισμένο παιδί. Θα δούμε ανθοϊάματα που βοηθούν την μητέρα και το έμβρυο κατά τον ερχομό του στον κόσμο. Θα δούμε ανθοϊάματα που και ο δημιουργός των Αυστραλιανών ανθοϊαμάτων (Australian Bush Flower Essences) προτείνει για τα παιδάκια πάνω σε ψυχολογικά και σωματικά θέματα. Θα δούμε λίγο και τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς παιδιών που τώρα μας κάνουν την τιμή να έρχονται κοντά μας! Ομιλήτρια είναι η Ananda Χριστίνα Καπενη. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε μεγάλες Ελληνικες κ Πολυεθνικες Εταιρειες, στον χώρο του Ανθρωπινου Δυναμικου (όπου έχει και Μεταπτυχιακο). Ειδικεύτηκε στην Αναπτυξη, και Εκπαιδευση των ταλαντουχων εργαζομενων και στον σχεδιασμο επαγγελματικης πορειας. Οι γνώσεις Συστημικης Ψυχολογιας και ένα δίπλωμα Solution Focus Coaching της έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια να υποστηρίξει τους ανθρώπους των οργανισμών. Συνεχίζοντας να εργαζεται πανω στην προσωπική ανάπτυξη της, αποφασισε να εργαστει πιο πνευματικα και να αφησει τον χωρο των εταιρειων. Εκανε τα τρία επίπεδα Theta Healing, έγινε Master Usui Reiki, καθως και αρκετα αλλα εργαλεια και τεχνικες. Επισης παρακολουθησε στην Ρουμανια σεμινάριο mandala για τη συμβολή της τέχνης και την επίλυση θεμάτων σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα έκανε εκτεταμένες σπουδές και έρευνα στην Πυθαγόρεια Αριθμοσοφια και εγραψε το βιβλιο της Η ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ, (Εκδοσεις Αναγνωστης). Είναι πιστοποιημένη σύμβουλος στα Australian Bush Flower Essences (Level 1, Level 2, ABFE & Numerology), στα Bach Essences (Level 1), καθώς και στα Ελληνικα Ανθοελιξήρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Ανθοιαματικης εταιρείας. ΕΑΕ is inviting you to a scheduled Zoom meeting. Topic: Παιδιά και ανθοϊάματαTime: May 23, 2022 07:00 PM Athens Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/83132765984?pwd=NlN6dmdLRzBUeHluRXlXU1RUelBIdz09 Meeting ID: 831 3276 5984 Passcode: 23522 Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους. Η Συντονιστική ομάδα διαδικτυακών συναντήσεων της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας Έβελυν Δασκαλάκη και Χρύσα Κωνσταντιανού.
  Haha
  1
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Συνάντηση Ομάδας Εμπειρίας
  Αγαπητοί συνάδελφοι, και μέλη της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας, σας καλούμε ξανά να μοιραστεί ο καθένας μας λίγα απ’ τα πλούτη του: τα δώρα των ανθοϊαμάτων. Τις σκέψεις, την εμπειρία, την χαρά ή και την απογοήτευση που μας γέννησε η επαφή η δική μας ή άλλων ανθρώπων με τις πεμπτουσίες των λουλουδιών. Χαιρόμαστε που ήρθε η ώρα, να βρεθούμε όλοι μαζί στην ομάδα, να συναντηθούν οι εμπειρίες μας με αυτές των άλλων και να πλουτίσουμε όλοι. Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 25/5/2022 στις 19.30

  Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ ενημερώστε μας ότι θα παρευρεθείτε. Υπενθυμίζουμε ότι συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη της Ε.Α.Ε.
  Σας περιμένουμε και Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους. Η Συντονιστική ομάδα της Ομάδας Εμπειρίας της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας Μαρία Λεονι Γεωργοπούλου και Έβελυν Δασκαλάκη
  Συνάντηση Ομάδας Εμπειρίας Αγαπητοί συνάδελφοι, και μέλη της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας, σας καλούμε ξανά να μοιραστεί ο καθένας μας λίγα απ’ τα πλούτη του: τα δώρα των ανθοϊαμάτων. Τις σκέψεις, την εμπειρία, την χαρά ή και την απογοήτευση που μας γέννησε η επαφή η δική μας ή άλλων ανθρώπων με τις πεμπτουσίες των λουλουδιών. Χαιρόμαστε που ήρθε η ώρα, να βρεθούμε όλοι μαζί στην ομάδα, να συναντηθούν οι εμπειρίες μας με αυτές των άλλων και να πλουτίσουμε όλοι. Σας περιμένουμε λοιπόν την Τετάρτη 25/5/2022 στις 19.30 Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ ενημερώστε μας ότι θα παρευρεθείτε. Υπενθυμίζουμε ότι συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη της Ε.Α.Ε. Σας περιμένουμε και Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους. Η Συντονιστική ομάδα της Ομάδας Εμπειρίας της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας Μαρία Λεονι Γεωργοπούλου και Έβελυν Δασκαλάκη
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Αγαπητοί συνάδελφοι, και μέλη της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας.
  Την ωρα που η Άνοιξη γενναιόδωρα, μοιράζεται τα χρώματα και τ’ αρώματά της και πολύ κοντά στην γιορτή της Αγάπης, σας καλούμε να μοιραστεί ο καθένας μας λίγα απ’ τα πλούτη του: τα δώρα των ανθοϊαμάτων. Τις σκέψεις, την εμπειρία, την χαρά ή και την απογοήτευση που μας γέννησε η επαφή η δική μας ή άλλων ανθρώπων με τις πεμπτουσίες των λουλουδιών.
  Χαιρόμαστε που ήρθε η ώρα, στην καρδιά της Άνοιξης να βρεθούμε όλοι μαζί στην ομάδα, να συναντηθούν οι εμπειρίες μας με αυτές των άλλων και να πλουτίσουμε όλοι.

  Σας περιμένουμε λοιπόν την Μεγάλη Δευτέρα 18/4/2022 στις 19.30

  ΕΑΕ is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

  Topic: Συνάντηση Ομάδας Εμπειρίας
  Time: Apr 18, 2022 07:30 PM Athens

  για το Zoom meeting. και Passcode επικοινωνήστε με την Συντονιστική ομάδα.

  Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ ενημερώστε μας ότι θα παρευρεθείτε. Υπενθυμίζουμε ότι συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη της Ε.Α.Ε.

  Επειδή η συνάντησή μας δεν θα γίνει στην φύση όπως θα θέλαμε, προτείνουμε σε όποιον έχει την όρεξη και την δυνατότητα να έχει κοντά του λουλούδια ή κάποιο γλαστράκι για να ομορφύνουν τα διαδικτυακά μας πλάνα, να ζωντανέψουν την συνάντησή μας με την ενέργειά τους και να μας δώσουν έμπνευση.

  Σας περιμένουμε και
  Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους.
  Η Συντονιστική ομάδα της Ομάδας Εμπειρίας
  της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας
  Μαρία Λεονι Γεωργοπούλου και Έβελυν Δασκαλάκη
  Αγαπητοί συνάδελφοι, και μέλη της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας. Την ωρα που η Άνοιξη γενναιόδωρα, μοιράζεται τα χρώματα και τ’ αρώματά της και πολύ κοντά στην γιορτή της Αγάπης, σας καλούμε να μοιραστεί ο καθένας μας λίγα απ’ τα πλούτη του: τα δώρα των ανθοϊαμάτων. Τις σκέψεις, την εμπειρία, την χαρά ή και την απογοήτευση που μας γέννησε η επαφή η δική μας ή άλλων ανθρώπων με τις πεμπτουσίες των λουλουδιών. Χαιρόμαστε που ήρθε η ώρα, στην καρδιά της Άνοιξης να βρεθούμε όλοι μαζί στην ομάδα, να συναντηθούν οι εμπειρίες μας με αυτές των άλλων και να πλουτίσουμε όλοι. Σας περιμένουμε λοιπόν την Μεγάλη Δευτέρα 18/4/2022 στις 19.30 ΕΑΕ is inviting you to a scheduled Zoom meeting. Topic: Συνάντηση Ομάδας Εμπειρίας Time: Apr 18, 2022 07:30 PM Athens για το Zoom meeting. και Passcode επικοινωνήστε με την Συντονιστική ομάδα. Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλώ ενημερώστε μας ότι θα παρευρεθείτε. Υπενθυμίζουμε ότι συνάντηση είναι μόνο για τα μέλη της Ε.Α.Ε. Επειδή η συνάντησή μας δεν θα γίνει στην φύση όπως θα θέλαμε, προτείνουμε σε όποιον έχει την όρεξη και την δυνατότητα να έχει κοντά του λουλούδια ή κάποιο γλαστράκι για να ομορφύνουν τα διαδικτυακά μας πλάνα, να ζωντανέψουν την συνάντησή μας με την ενέργειά τους και να μας δώσουν έμπνευση. Σας περιμένουμε και Σας ευχόμαστε υγεία και πρόοδο σε καιρούς κρίσιμους. Η Συντονιστική ομάδα της Ομάδας Εμπειρίας της Ελληνικής Ανθοϊαματικής Εταιρείας Μαρία Λεονι Γεωργοπούλου και Έβελυν Δασκαλάκη
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • “Those who have suffered much mentally or physically and are so exhausted and weary that they feel they have no more strength to make any effort. Daily life is hard work for them, without pleasure.” – Dr. Edward Bach
  This is a suitable Bach Flower for the individual who is exhausted. The exhaustion comes on after an effort of some sort. The effort can be physical exertion, mental work or even from fighting and illness (during convalescence). The exhaustion will last for some time and the patient will feel it is affecting their daily lives in a negative way.
  When you’re in need of restoring your strength and mental capacity, this is the Bach Flower remedy for you! Think “revitalization” with Olive Bach Flower remedy. It will help you rest deeply so that you can regain your strength. With a rested mind and body, you’ll have a more positive outlook and a renewed interest in life.
  “Those who have suffered much mentally or physically and are so exhausted and weary that they feel they have no more strength to make any effort. Daily life is hard work for them, without pleasure.” – Dr. Edward Bach This is a suitable Bach Flower for the individual who is exhausted. The exhaustion comes on after an effort of some sort. The effort can be physical exertion, mental work or even from fighting and illness (during convalescence). The exhaustion will last for some time and the patient will feel it is affecting their daily lives in a negative way. When you’re in need of restoring your strength and mental capacity, this is the Bach Flower remedy for you! Think “revitalization” with Olive Bach Flower remedy. It will help you rest deeply so that you can regain your strength. With a rested mind and body, you’ll have a more positive outlook and a renewed interest in life.
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Καλώς ήρθαμε στον ομορφότερο μήνα του έτους. Καλώς ήρθες Δεκέμβρη! Ο μήνας που η αγάπη περισσεύει και ο απολογισμός είναι αφορμή να θέσουμε νέους στόχους. Αυτο τον τελευταίο μήνα ας απολαύσουμε τα χρώματα που περισσεύουν, τις μυρωδιές που μας πλημμυρίζουν και ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, με σύμμαχο τα ανθοϊάματα, που είναι ιδανικά για να συμβάλουν να μας συντροφεύουν στην ομαλή μετάβαση. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Καλώς ήρθαμε στον ομορφότερο μήνα του έτους. Καλώς ήρθες Δεκέμβρη! Ο μήνας που η αγάπη περισσεύει και ο απολογισμός είναι αφορμή να θέσουμε νέους στόχους. Αυτο τον τελευταίο μήνα ας απολαύσουμε τα χρώματα που περισσεύουν, τις μυρωδιές που μας πλημμυρίζουν και ας κάνουμε την αυτοκριτική μας, με σύμμαχο τα ανθοϊάματα, που είναι ιδανικά για να συμβάλουν να μας συντροφεύουν στην ομαλή μετάβαση. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Love
  Like
  6
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Δεν μπορείς να πας πίσω κ να αλλάξεις την αρχή. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις από εκεί που είσαι και να αλλάξεις το τέλος.
  Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν να μας συντροφεύουν στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Δεν μπορείς να πας πίσω κ να αλλάξεις την αρχή. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις από εκεί που είσαι και να αλλάξεις το τέλος. Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν να μας συντροφεύουν στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Like
  Love
  8
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • PsyTherapy: όταν η μόνη πραγματικότητα που βιώνεις είναι μέσα από τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου θέλω, τα δικά σου συναισθήματα και τη δική σου ευχαρίστηση αφήνοντας ελάχιστο ενδιαφέρον για εκείνα των άλλων ανθρώπων τότε πάσχεις από έλλειψη ενσυναίσθησης. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την έλλειψη δεν είναι μόνο ναρκισσιστές, αλλά και πολλοί γύρω μας που αφοσιώθηκαν στο δρόμο για ατομική ανεξαρτησία και επιτυχία ξεχνώντας την σημασία της αναγνώρισης των άλλων στην ψυχική τους παλέτα.
  Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν στην ψυχοθεραπεία και στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  PsyTherapy: όταν η μόνη πραγματικότητα που βιώνεις είναι μέσα από τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου θέλω, τα δικά σου συναισθήματα και τη δική σου ευχαρίστηση αφήνοντας ελάχιστο ενδιαφέρον για εκείνα των άλλων ανθρώπων τότε πάσχεις από έλλειψη ενσυναίσθησης. Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την έλλειψη δεν είναι μόνο ναρκισσιστές, αλλά και πολλοί γύρω μας που αφοσιώθηκαν στο δρόμο για ατομική ανεξαρτησία και επιτυχία ξεχνώντας την σημασία της αναγνώρισης των άλλων στην ψυχική τους παλέτα. Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν στην ψυχοθεραπεία και στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Love
  Like
  6
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του και θα συζητήσουμε για τα ανθοϊάματα που τον βοηθούν.
  Ομιλήτρια η Έβελυν Δασκαλάκη, Ψυχολόγος – Ομοιοπαθητικός – Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων.
  Η Έβελυν Δασκαλάκη έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην αρχαία ελληνική ιατρική, στον ελληνικό βελονισμό, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό καθώς και σε διάφορες τεχνικές συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Η αρχή της μαθητείας της στα ανθοϊάματα έγινε το 2006 κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να μελετά και να ερευνά επι το πλείστον τα ανθοϊάματα Bach, FES, Australian Bush Flower Essences. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει τα ανθοϊάματα Bach, τα Australian Bush Flower Essences καθώς και την Ψυχολογία Της Υγείας.
  Η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του και θα συζητήσουμε για τα Ιάματα που τον βοηθούν.

  Ευχαριστώ πολύ τον Σπύρο Κυβέλλο για το τραγούδι στο τέλος της ομιλίας. Ο τίτλος είναι "Με τρόμαξες", από τη μουσικο-θεατρική παράσταση "Φωτεινή Σκιά" στη μουσική σκηνή Σφίγγα, 14 Απριλίου 2019 copyright Φωτεινή Σκιά 2019

  Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος
  Ηλεκτρική κιθάρα : Αλέξανδρος Γρυπάρης
  Ακουστική κιθάρα, στίχοι, μουσική: Σπύρος Κυβέλλος
  Μπάσο: Γιάννης Πολυακταρίδης
  Τύμπανα: Πατέρας Νικηφόρος
  Φλογέρα: Νίκος Λούπης
  Κλασική και ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Παπαντώνης
  Πιάνο: Βασίλης Πανταζόπουλος
  Βιολί: Μελίνα Γαλανού
  Επιμέλεια ήχου: Τάκης Τσονόπουλος

  https://www.youtube.com/watch?v=B8IdJs39mIU

  https://www.brighteon.com/57a99338-7f0b-48da-9ac2-505f50531c26

  https://youtu.be/mRj2cqiLTZg
  Η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του και θα συζητήσουμε για τα ανθοϊάματα που τον βοηθούν. Ομιλήτρια η Έβελυν Δασκαλάκη, Ψυχολόγος – Ομοιοπαθητικός – Σύμβουλος Ανθοϊαμάτων. Η Έβελυν Δασκαλάκη έχει κάνει επιπλέον σπουδές στην αρχαία ελληνική ιατρική, στον ελληνικό βελονισμό, στο νευρογλωσσικό προγραμματισμό καθώς και σε διάφορες τεχνικές συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής. Η αρχή της μαθητείας της στα ανθοϊάματα έγινε το 2006 κι από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να μελετά και να ερευνά επι το πλείστον τα ανθοϊάματα Bach, FES, Australian Bush Flower Essences. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει τα ανθοϊάματα Bach, τα Australian Bush Flower Essences καθώς και την Ψυχολογία Της Υγείας. Η κακοποίηση και το τραύμα που προκαλείται στον άνθρωπο από αυτήν και καθορίζει όλη την μετέπειτα ζωή του και θα συζητήσουμε για τα Ιάματα που τον βοηθούν. Ευχαριστώ πολύ τον Σπύρο Κυβέλλο για το τραγούδι στο τέλος της ομιλίας. Ο τίτλος είναι "Με τρόμαξες", από τη μουσικο-θεατρική παράσταση "Φωτεινή Σκιά" στη μουσική σκηνή Σφίγγα, 14 Απριλίου 2019 copyright Φωτεινή Σκιά 2019 Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος Ηλεκτρική κιθάρα : Αλέξανδρος Γρυπάρης Ακουστική κιθάρα, στίχοι, μουσική: Σπύρος Κυβέλλος Μπάσο: Γιάννης Πολυακταρίδης Τύμπανα: Πατέρας Νικηφόρος Φλογέρα: Νίκος Λούπης Κλασική και ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Παπαντώνης Πιάνο: Βασίλης Πανταζόπουλος Βιολί: Μελίνα Γαλανού Επιμέλεια ήχου: Τάκης Τσονόπουλος https://www.youtube.com/watch?v=B8IdJs39mIU https://www.brighteon.com/57a99338-7f0b-48da-9ac2-505f50531c26 https://youtu.be/mRj2cqiLTZg
  Like
  4
  0 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
 • Υπάρχει ένα τελευταίο καταφύγιο για τους απεγνωσμένους, γι αυτούς που δεν αγαπήθηκαν, τους διωγμένους. Υπάρχει ένα ύστατο εφετείο για όλους.  Όταν η ζωή γίνεται παράξενη, αδύνατη,  τρομακτική,  υπάρχει πάντα μια ύστατη ελπίδα.  Όταν όλα αποτυγχάνουν, υπάρχουν θεραπευτές που μπορούν να βοηθήσουν. Σαν να ήταν πάντα εκεί,  σαν να ήταν πάντα μαζί σου και είναι στην διάθεση σου.
  Μην τα παρατάς. Ψάξε κάτι άλλο απ αυτό που έχεις συνηθίσει ακόμα και απ αυτό που ξέρεις.
  Δεν θα χάσεις.
  Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν στην ψυχοθεραπεία και στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Υπάρχει ένα τελευταίο καταφύγιο για τους απεγνωσμένους, γι αυτούς που δεν αγαπήθηκαν, τους διωγμένους. Υπάρχει ένα ύστατο εφετείο για όλους.  Όταν η ζωή γίνεται παράξενη, αδύνατη,  τρομακτική,  υπάρχει πάντα μια ύστατη ελπίδα.  Όταν όλα αποτυγχάνουν, υπάρχουν θεραπευτές που μπορούν να βοηθήσουν. Σαν να ήταν πάντα εκεί,  σαν να ήταν πάντα μαζί σου και είναι στην διάθεση σου. Μην τα παρατάς. Ψάξε κάτι άλλο απ αυτό που έχεις συνηθίσει ακόμα και απ αυτό που ξέρεις. Δεν θα χάσεις. Τα ανθοϊάματα είναι ιδανικά για να συμβάλουν στην ψυχοθεραπεία και στην ομαλή αλλαγή. Ιδικά για καταστάσεις που χρήζουν άμεσης βοήθειας είναι ιδανικά.
  Like
  4
  1 Σχόλιο 0 Μοιράστηκε
Περισσότερες ιστορίες
Προωθημένο